Разкриха и задържаха извършител на въоръжен грабеж

Общество
12.06.2017 | 11:50 ч.

Само за няколко часа криминалисти от областната полицейска дирекция и плевенското Второ районно управление разкриха и задържаха извършител на въоръжен грабеж. Подробности по случая съобщиха от пресслужбата на ОДМВР - Плевен.

Оперативната дейност е започнала на 9 юни веднага след получен сигнал от тел.112 в 19:12 часа за грабеж с оръжие в павилион в комплекс "Кантоната" в Плевен. Изпратените на мястото полицаи установили, че в 18:55 часа мъж с поставена маска на лицето е насочил пистолет през гише за продажби. Заплашил е продавачката - 21-годишна плевенчанка. Принудил я да предаде оборота - 1226 лева. След престъплението грабителят се е оттеглил в неизвестна посока.

При провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия са открити и иззети горнище на анцуг, маска и пистолет, използвани от нападателя. За престъплението е уведомен дежурен прокурор в Районна прокуратура. След целенасочени мероприятия е установен и арестуван извършителят - 28-годишен плевенчанин. Намерени са и част от парите. Продължават процесуално-следствените действия под контрола и ръководството на районен прокурор.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати