Рецептата на шеф Майкъл Джон от Лондон

Сити кулинар
21.01.2019 | 12:09 ч.

Продукти:

 

2 твърдо  сварени картофа

6 маслини 

2 парчета сирене Халуми

680 г  зелен фасул (може и от консерва)

1 малка глава червен лук, нарязан

8 чери доматчета

билков дресинг

кедрови ядки

 

За билковия дресинг:

1 / 2 к.ч. чаша пресен или сух босилек

1 / 2 к.ч пресен магданоз

1 ч.л. настъргана лимонова кора

1 / 2 к.ч салатен зехтин

1 с.л. прясно изцеден лимонов сок

хималайска сол

 смлян черен пипер

 

Приготвяне:

 

Сварете два средно големи картофа, но внимавайте да не станат твърде меки. Нарежете ги на кубчета и ги подредете в чинията за сервиране.

Отгоре аранжирайте зеления фасул, нарязаните чери доматчета, маслините и резените червен лук.

В грил тиган поръсете няколко капки зехтин и на средна температура запечете парчетата традиционно кипърско сирене халуми. Обръщайте ги от всяка страна за около две минути. След като станат готови, ги поставете върху зеленчуците.

Преди сервиране поръсете с кедровите ядки и овкусете с билковия дресинг.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Постен лучник
04.12.2019 | 18:25 ч.
Миди в коприва
09.04.2019 | 18:32 ч.
Копривен (ху)мус
09.04.2019 | 14:17 ч.
Яйца на вода
09.05.2018 | 10:36 ч.
Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Купих си нов антирадар! На триста метра от катаджията започва да предупреждава:
- Вади парите... Вади парите...

АРХИВ | изберете две дати