Рецепти с чушки и домати

Сити кулинар
14.08.2016 | 16:42 ч.

Пълнени чушки и домати с пилешко, ориз и гъби

 

 

Продукти:

 

6 домата

6 средно големи червени чушки

1 глава лук

300-400 г гъби

2 пилешки бутчета /или филета/

1 и 1/2 ч.ч. ориз

сол

чубрица

 

 

Приготвяне:

 

Измиваме и почистваме чушките от семките. Измиваме и доматите. Отрязваме капачета на доматите от страната на дръжката и издълбаваме сърцевината им.
Сваряваме и обезкостяваме пилешките бутчета или филета. Нарязваме лука, гъбите и сърцевината на доматите. В тиган със сгорещено олио запържваме лука и гъбите за около 2-3 до 5 минути. Посоляваме ги с щипка сол. Прибавяме и доматите. Задушаваме за 2-3 минути. Прибавяме и обезкостеното, нарязано на ситно, пилешко месо.

В друг тиган запържваме изчистения и измит ориз в 3-4 супени лъжици олио до стъклен цвят. Смесваме го с лука, гъбите и доматите и го заливаме с 2 чаени чаши от бульона, в който сме варили пилешките бутчета. Поръсваме с чубрица и варим докато оризът поеме течността. Посоляваме с 1 чаена лъжица сол.
С приготвената плънка пълним чушките, камбите и доматите. Подреждаме ги в тава с малко олио и наливаме 2-3 чаени чаши бульон или вода. Посоляваме на вкус. Ако е останала плънка, разпределяме между пълнените зеленчуци, може към нея да сложим и 1-2 картофа, нарязани на дребни кубчета.

Печем във фурна загрята на 180-200 градуса за около 30-40 минути.

 

 

 

 

Печени домати с яйца

 

 

Продукти:

 

домата

4 яйца

120г сирене

2 скилидки чесън

пресен магданоз

100 мл зехтин

щипка сол

 

 

Приготвяне:

 

Чесънът и магданозът се нарязват на много ситно и се смесват със зехтина. Отрязват се капачета на доматите откъм дръжката и меката вътрешност се изгребва с лъжичка. Доматите се нареждат в намазнена тавичка /или постлана с хартия за печене/. Във всеки домат се слага от магданозената смес. Натрошава се малко сирене. Яйцата се чукват и всяко от тях се слага в домат върху сиренето. Пекат се 25 минути на 180 градуса. Сервират се горещи.

         

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.