Риба на фурна с моркови и лук

Сити кулинар
25.01.2022 | 17:03 ч.

Продукти:

 

800-1000 г риба

7-8 глави кромид лук

2 моркова

100 мл растителна мазнина

10-12 скилидки чесън

10-12 зърна черен пипер

2-3 броя дафинов лист

1 ч.л. доматено пюре

1 ч.л. червен пипер

1 лимон

сол на вкус

 

 

Приготвяне:

 

В мазнината се задушават до омекване ситно накълцаният лук и морковите, нарязани на колелца. След това към тях се прибавят червеният пипер, размитото в студена вода доматено пюре, чесънът, черният пипер, дафиновият лист. Посолява се на вкус.

Рибата се почиства, измива се и се поставя в тава. Върху нея се изсипва задушената смес.

Пече се в умерена фурна. Поднася се с резенчета от лимона.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.