Рибни кюфтенца в пикантен доматен сос

Сити кулинар
23.03.2021 | 11:33 ч.

Продукти:

за кюфтенцата:

200 г филе от треска

1 яйце

сол
черен пипер

1 с.л. ситно нарязан магданоз

50 г нарязани на едро сурови бадеми

1 с.л. галета

1 с.л. брашно за овалване

2-3 с.л. зехтин за пържене


за соса:

2 с.л. зехтин

1 малка глава лук

1-2 скилидки чесън

1 буркан смлени домати

щипка захар

щипка лют червен пипер

1 дафинов лист

4-5 зърна черен пипер

1 с.л. нарязан на ситно босилек

1 с.л. нарязан на ситно риган

 

Приготвяне:

От това количество продукти излизат три порции.
Нарежете рибното филе много на ситно. Смесете нарязаното рибно филе с яйцето, сол, черен пипер, нарязания магданоз, нарязаните бадеми и малко галета. Оформете малки кюфтенца. Оваляйте ги в брашното. Загрейте зехтина в тиган и леко изпържете кюфтенцата от всички страни. Загрейте зехтина за соса в тенджерка. Запържете леко ситно нарязаните лук и чесън. Добавете смлените домати, дафиновия лист и зърната черен пипер и оставете соса да поври за да се сгъсти. Подправете със сол, лют червен пипер и черен пипер, добавете малко захар, която ще тушира киселината на доматите и поръсете с нарязаните на ситно риган и босилек. Прибавете кюфтенцата и ги оставете да се сготвят в соса.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.