Рожден ден: Йосиф Сърчаджиев на 75!

Култура
02.05.2020 | 09:53 ч.

Един от най-обичаните български актьори Йосиф Сърчаджиев навършва на 2 май 75 години, като повече от 50 от тях е посветил на театъра и киното, пише БНР.

Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1970 година. Играе в Сливенския театър „Стефан Киров“, в Театър „Българска армия“, в Драматичния театър „Адриана Будевска“ в Бургас, в Малък градски театър „Зад канала“. Има десетки роли в театъра, в телевизионния театър и в киното. От няколко години е в ролята на режисьор. Най-новата му постановка – „Криворазбраната цивилизация“ на Добри Войников, беше представена премиерно в Старозагорския драматичен театър „Гео Милев“ броени дни преди обявяването на извънредното положение.

„Артефир“ пожелава на Йосиф Сърчаджиев здраве, сили и вдъхновение за още много спектакли, а в звуковия файл можете да чуете какво споделиха по повод юбилея трима от неговите колеги през годините – Владимир Пенев, Димитрина Тенева и Веселин Ранков.

Коментирай

Владимир Йосифов
02.05.2020 | 13:53 ч.
"Най-голямата грешка на Прехода е, че демократите искат да изберат читави хора, които да ринат лайната на предишните. Трябва да накараме тези да ринат лайната, а после да избираме читави. Ще се разбере, но тогава ще сме още по-малко."
 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати