Румен Радев към Бойко Борисов: Ако аз управлявах, в държавата нямаше да се краде

Общество
19.05.2020 | 12:47 ч.

Президентът Румен Радев заяви, че ако той е на мястото на премиера Бойко Борисов, в държавата нямаше да се краде.

Така по време на посещение в град Елин Пелин Радев отговори на изказването на Борисов от събота: “Имате рядък шанс да ви управляваме с моите колеги, защото ако ви управляваше колегата Радев, той щеше да постъпи както постъпиха Путин, Борис Джонсън, щяха да измрат хора.”

Днес президентът коментира темата при посещението си в град Елин Пелин. Държавният глава припомни, че отдавна е снел доверието си от правителството и от години призовава да се спрат корупционните схеми:

"...Които днес неудържимо изплуват на повърхността. Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява господин Борисов, смъртността расте, а България се стопи със 600 000. Недостойно е да се присвояват достиженията на българските медици. 

При толкова много социолози, политолози, журналисти, вместо да възпяват министър-председателя, не виждам смисъл сам да се хвали".

Радев коментира и протестите от последните дни. Той заяви, че българите отстояват правата си със законни средства, а органите на реда трябва да уважават тези права.

"Недопустимо е да се събират лични данни на мирно протестиращи граждани", каза Радев, предаде БНР.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

  Лекарят пита родилка:

- Кой е бащата?
  Тя:
- Не знам, беше с маска...
АРХИВ | изберете две дати