Русе: Галерията провокира учениците

Култура
17.02.2015 | 15:13 ч.

 

Утре ще се състои първото занятие от образователната програма за ученици „Изкуството да бъдеш художник” на Русенската художествена Галерия. То ще бъде посветено на големия български художник Дечко Узунов във връзка с отбелязването на 116 години от рождението на твореца. Младежи от няколко русенски училища ще се запознаят с творчеството на Дечко Узунов  и ще могат да видят негови картини от фонда на Галерията. Акцентът на теоретичната част е поставен върху акварелите на Дечко Узунов, за да могат участниците да проследят възможностите, които техниката предлага, коментираха от Галерията. В практическата част познанията им върху работата с водни бои ще бъдат развити чрез използваните от професионалните акварелисти специални материали.
Създадените творби остават за авторите, като спомен от участието им в събитието.
Идеята на екипа е чрез програмата да провокира у децата, а по край тях и при техните родители, по-голям интерес към изобразителното, пластичното и декоративното изкуство, да ги приобщи към пространството на галерията и арт инициативите, случващи се в нея, коментират инициаторите.
Заниманията включват комбинация между теория,  максимално визуално илюстрирана и практическа част. Всеки път ще има определена тема, която ще се доразвива чрез творческата изява на участниците, запознавайки ги с богатството на техниките в изкуството.  Те ще се провеждат веднъж месечно с продължителност от 90 минути. 
 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати