Русе: Канят на общоградска веселба с музика, танци и хапване

Култура
17.12.2014 | 21:09 ч.

40 човека в традиционни български носиище посрещат русенци на площад „Хан Кубрат”/Балкан/ на 26 декември, петък, от 13.30 ч. Организаторите обещават на всички, решили да празнуват заедно, традиционна русенска Коледа.И както се казва по нашенски, „върху тараба” ще има подредена импровизирана трапеза с традиционни храни  и напитки за Коледа. Храната ще бъде събрана, както от спонсори, така и от близките села, за да се усети автентичнияти неподправен вкус на нашатарусенскакухня. Коледно-новогодишното празненство се организира в подкрепа на хора в неравностойно положение.

В празника ще има спектакъл на Фолклорен танцов театър „Найден Киров“- популярният  ансамбъл ще поднесе на русенци музика,танци и хора, характерни за русенския регион, на импровизираната сцена на самия площад. Оркестър „ПЛАМ”и Клуб „ЧАНОВЕТЕ“ ще забавляват минувачитеи гоститена събитието. В този импозантен спектакъл ще се включат и млади поп изпълнители.

Празникът ще премине под мотото„Пожелайте за Коледа на русенци...“Ще има малка трибуна, на която минувачи ще могат да се спират пред камерите на TVN и да отправят своите пожелания към русенци.

Няколко водещи фирми от Русе и областтавече са се включили в проекта, а организаторите  до този момент са събрали над 5000 лв., коитоще бъдат дарени за благотворителни цели.

Вестник „Бряг” е медиен партньор на събитието.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати