Русе: Криминалист и пътешественик поведе ученици на сървайвър

Общество
17.02.2015 | 15:38 ч.

 

Доц. д-р Людмил Георгиев гостува днес в Русенската професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване по покана на ръководителите на клуб „Ветроходство” – к-н инж. Диан  Атанасов и на клуб „Яхтсмен”– Боряна Гунева. Доц. Георгиеве преподавател по "Криминалистика" и "Съдебни експертизи" в Юридическия факултет на Русенския университет, Академията на МВР и др. Специализирал е криминалистика в Русия, както и „Операторска работа“ в НАТФИЗ„Кр. Сарафов“, но поводът за поканата всъщност е неговото хоби, което неизменно е свързано с пътешествия по вода. Той е автор и създател на образователната игра с професионална насоченост „Стани най-добрият капитан”, която демонстрира пред учениците.

От дълги години кануто и ветроходството са любимите му релаксиращи занимания. Той е един от участниците в най-голяма в света гребна регата по река, известна като ТИД /TourInternationalDanubien/ и  от 1999 година не спира да преживява 77 дни приключения. Срещата между поколенията се случва сега, когато се отбелязват 60 години от регатата. Освен вълнуващите лични истории  и впечатлениягостът представи своята най-нова книга „Оцеляване по Дунав от Инголщат до нулевия километър”. Правилата за участия, наръчникът за оцеляване по време на регатата, както и правилата за плаване по река Дунав с малък кораб и лодка са основните моменти в авторската творба, илюстрирана с 288 фотографии.

Със своята презентация доц. Георгиев направи съпричастни учениците към  авантюризма  на събитието,  към културно-историческото богатство  и местните обичаи на народите по  протежението на Дунав. Те неусетно преминаха 2500 кмпреминавайки през старинни градове и крепости, замъци и древни пристанища, пещери и мостове, резервати и острови, обитавани от диви и самоотглеждащи се животни, плаващи къщи и тръстикови покриви, и така достигнаха морските води, където се потопиха в атмосферата  и тънкостите на ветроходтвото  по бреговете на Шотландия.

В края на събитието шкипер Георгиев дари за фонда на училищната библиотека свои авторски книги. 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати