Русе получи поздрав от Канада за националния форум „Арнаудови срещи 2020. Пътят към познанието“

Култура
27.06.2020 | 15:00 ч.

50 ученици, студенти, учители и млади учени се включиха в първия национален младежки форум „Арнаудови срещи 2020. Пътят към познанието“ в Русе.

Участниците бяха разпределени в три секции в зависимост от разглежданата тематика. Представените материали са предимно в сферата на историята, философията, географията, както и на литературата, а също така и на фолклора и изкуството.

Домакин на инициативата днес беше директорът на Регионалната библиотека Теодора Евтимова, а сред официалните гости бяха началникът на Регионалното управление на образованието д-р Росица Георгиева, заместник-ректорът на Русенски университет „Ангел Кънчев“ доц. д-р Десислава Атанасова, Ирина Маркова от отдел „Култура“ на Община Русе, както и д-р Капка Иванова, която е научен ръководител на форума.

Всеки от участниците имаше и възможността да разгледа личната библиотека на Михаил Арнаудов, а по-късно през деня ще бъдат обявени и имената на призьорите. Присъстващите бяха приятно изненадани от ученици от Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ – Русе с ръководител Кристина Димитрова, които отправиха специален поздрав към тях.

От далечна Канада видео поздрав изпрати внучката на акад. Михаил Арнаудов Олга Арнаудова.

Областният управител на област Русе Галин Григоров отправи поздравления към организаторите и участниците на Първия национален младежки форум „Арнаудови срещи 2020. Пътят към познанието“.

За пореден път бих искал да изразя уважението си към Вас и дейността Ви, посветена на непрекъснатото културно обогатяване и научно развитие на Русе и региона! Уверен съм, че и занапред ще продължите все така активно да допринасяте за просперитета на област Русе“, това се казва във връчения от името на Галин Григоров поздравителен адрес на организаторите на днешната инициатива, а именно Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и Регионалното управление на образованието.

Постигайте целите си, бъдете амбициозни, отговорни и винаги работете за благото на България! Следвайте мечтите си и бъдете уверени в познанията си!“, се казва още в посланието на областния управител към участниците.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати