Русе влезе в Топ 10 на малките градове и региони на бъдещето в Европа

Общество
13.02.2020 | 18:45 ч.

Русе влезе в Топ 10 на две икономически европейски класации. Градът е класиран в Топ 10 на малките градове и в Топ 10 на малките региони на бъдещето 2020/21 в Европа.  Класацията е направена от fDi Intelligence, издание на Файненшъл Таймс.   Малката Виена е оценена в категорията за ефективност на икономическите разходи.

Класацията, която е създадена от английската  финансова медия, е наречена „fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2020/21“. Тя  определя кои са най-добрите сред европейските дестинации за инвестиции.

Класацията се базира на данни, събрани чрез онлайн инструменти и специалисти от fDi Benchmark и fDi Markets. Те са взели информация за 505 места в Европа, сред които 319 са градове, а 148 са региони. Информацията е разделена на 5 категории: Иĸoнoмичecĸи пoтeнциaл, Човешки капитал и начин на живота, Eфeĸтивнocт нa paзxoдитe, Инфpacтpyĸтypa и Бизнec cpeдa. Bceĸи yчacтниĸ мoжe дa пoлyчи мaĸcимyм 10 тoчĸи зa вcяĸa ĸaтeгopия дaнни. 

В категорията за малки градове Русе е класиран сред останалите населени места с жители между 100 000 и 350 000. В тази скала градът ни е заедно с Бургас и Пловдив. В таблицата за малките региони, в които влизат райони с население по-малко от 1,5 милиона, Русе е заедно с Бургас, Пловдив, Стара Загора, Варна и София.

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати