Русенецът Теодор Цветков с бронзов медал от световно по ледено плуване (Видео)

Спорт
05.02.2020 | 12:51 ч.

Русенецът Теодор Цветков спечели трето място на световното първенство по зимно плуване в Словения. Рекордьорът на Гинес грабна бронзовия медал на 1000 метра.

В социалните мрежи Теодор сподели: „Изказвам огромните си благодарности на ЕОНМЕТАЛ България- Антон Стайков, Delfina Ltd, Cre8 Salon, Rousse и Kamen Netsov. Благодаря също и на моя екип Valentin Tsvetkov, Деян Костадинов, Stela Markova-Boneva, Илиян Русев Скури, Мечоши Пуханага, Kamen Stoimenov ,Виктор Величков, които ми помогнаха да се подготвя. Благодаря на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ - Русе и Клуб по Кану-Каяк "Дунав" Русе ( Canoe Club Danube ), които ми позволяват да ползвам техните спортни бази. Имам още много да уча и след завръщането ми в България тренировките продължават. Това е само началото #TeamTsvetkov #Dreamer #Bulgaria #Ice #swimming“.

Следващата цел на Теодор е световното по плуване в ледените води на Антарктика.  „Там е по-сериозна подготовката, защото температурата е 0 градуса, може и под 0 да падне. Аз искам на един километър да се пусна. Ще се стремя към 13 минути”, заявява плувецът. За да участва в събитието обаче, на Теодор са му необходими 12 000 лева и се нуждае от подкрепа за събиране на сумата.

 

 

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати