Русенка се сгласи да лежи във финландски затвор

Крими
20.01.2020 | 14:37 ч.

Русенският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Русе за предаването на 26-годишната българска гражданка А. Т. на финландските власти. По делото е приложена Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Регионален прокурор на прокуратурата в Западна Финландия на 23.12.2019 г., с която се иска лицето да бъде задържано и предадено за провеждане на наказателно преследване за извършено от него престъпление на територията на Р Финландия – в периода 01-11.04.2019 г. заедно с две други лица донесли в Пиетарсаари /Финландия/ и държали в себе си 3000 гр. амфетамин или необходимото количество амфетаминово олио за приготвянето му.

Максималното наказание за подобно престъпление според финландския Наказателен кодекс е 10 години лишаване от свобода. Деянието е наказуемо и по българското законодателство.

А. Т. е задържана на 08.01.2020 г. Пред Окръжен съд – Русе лицето изрази доброволно съгласие за незабавна екстрадиция.

Съдебният състав като съобрази всички представени доказателства и становища прецени, че искането е съобразено с изискванията на Закона за екстрадицията, както и че е налице валидна ЕЗА. Окръжен съд – Русе реши да се извърши предаване на А. Т. на Република Финландия за провеждане на наказателно производство срещу нея и определи мярка за неотклонение задържане под стража до фактическото й предаване на искащата държава.

Решението е окончателно.

 

 

тл

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати