Русенска шивашка фирма готова да остави поръчките си и да започне да шие маски

Бизнес
15.03.2020 | 19:45 ч.

"Готови сме да се започнем да шием предпазни маски, които ще отговарят на всички медикосанитарни изисквания за предпазване от зараза," каза за БРЯГНЮЗ собственичката на русенската шивашка фирма "Антоан Вилл" Антоанета Антонова.

Това тя прави в отговор на апела на Община Русе към шивашките фирми в региона да помогнат за преодоляване на кризата със снабдяването на населението с предпазни маски и облекла в търговската мрежа, като започнат да шият маски.

"Имаме готовност да произвеждаме по 1500 броя на ден. За маските за еднократна употреба ще се използва нетъкан тексил. Що се отнася до тези за многократна употреба, ще използваме памучна материя, като платовете предварително се изваряват, след това се гладят, така че да отговорят на санитарно-хигиенните изисквания за целта, за която са предназначени.

Фирмата ми е претрупана с работа,  има да изпълнява други поръчки, но осъзнавам отговорността, която трябва да поеме всеки български гражданин в момента, затова съм готова да пренасоча ресурсите й към тази спешна задача", каза още Антоанета Антонова.

 

Още по темата

Коментирай

Специалист
15.03.2020 | 21:34 ч.
...към тази спешна задача", кавичките- дали е случайност, не мисля!
 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати