Русенските театри са отличници в страната за 2019 година

Култура
12.05.2020 | 11:22 ч.

Драматичният театър „Сава Огнянов“ и Кукленият театър в Русе получиха  отлична оценка от Министерството на културата. Това сочат резултатите от комплексната оценка за дейността на държавните културни институти в областта на сценичните  изкуства през 2019 година. Тази оценка се дава от Министерството на културата на базата на резултати и фактори, реализирани в рамките на изминалата година.

Драматиците печелят най-високата оценка вече четвърта година и за пореден път се нареждат сред най-реномираните театри в страната. В общата класация Русенският драматичен театър е на трето място със 114 от максимални 150 точки.

„Благодаря на всички колеги от театъра за отдадеността и труда който полагат, за да сме за поредна година сред най-добрите в България!”, каза директорът Орлин Дяков.

В същата класация с отличен резултат е и Кукления театър в Русе с обща оценка от 111 точки, което му отрежда 6-то място в страната.

Държавна опера Русе е оценена с 60 точки.

Част от критериите, по които се осъществява комплексната оценка на държавните културни институти в областта на сценичните изкуства, са прилагане на нови технологии и използване на модерни дигитални средства при продуцирането и промотирането на спектакли, усвояване на нови практики в управлението, състояние на трупата и надеждност на техническия екип, както и връзките с местната власт. Оценявани са още финансова ефективност, креативност и качество, селекции за национални форуми, номинации и награди, участие в международни турнета и фестивали, PR кампании и акции, фен страници, интернет страница и блогове.

На 18 и 19-ти май касата на театъра ще връща пари от закупени билети със стандартно работно време. Зрителите, които не успеят да върнат билетите си на обявените дати, ще могат да го направят на по-късен етап, когато се възстанови дейността на института. От театъра припомнят, че билетите трябва да са с ненарушена цялост и придружени с фискален бон.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати