Русенският щангист Ангел Русев е втори в двубоя на предолимпийски турнир

Спорт
03.02.2020 | 14:20 ч.

Русенският щангист Ангел Русев се нареди на второ място в двубоя на силния предолимпийски турнир по вдигане на тежести, който се провежда в град Рещ, Иран. Ангел записа успешни опити на 110 килограма в изхвърлянето и на 147 килограма в изтласкването в  категория до 61 кг. Така с многобой от 257 килограма, младият щангист се окичи със сребърния медал. Резултатите във второто движение и в двубоя са лични рекорди на Русев, с който подобри с един килограм досегашните си постижения. Шампион е представител на домакините.

Припомняме, че 18-годишният Ангел Русев, който е възпитаник на школата на Тежкоатлетически спортен клуб Русе и се подготвя от треньорите Кръстина и Радослав Атанасови, стана европейски вицешампион за мъже от Батуми в кат. 55 кг миналата пролет, по-късно през 2019 стана европейски шампион до 20 г. записвайки 3 световни рекорда за юноши на първенството в Букурещ през октомври.  

На турнира в Рещ категориите са съобразени с олимпийската програма за Токио 2020. Състезанията са част от квалификациите за игрите в японската столица това лято. Те са с висок ранг при събирането на точки за ранглистите в отделните категории. След завършване на всички квалификационни състезания през април 2020 г., първите осем в крайното подреждане на ранглистите във всяка дивизия получават визи за Токио. Останалите 6 олимпийски квоти в категория ще се определят по следния начин: по една от всяко континентално първенство плюс една уайлдкарт. Така в Токио ще участват по 14 щангисти в категория.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати