Русенци спечелиха Голямата награда на танцов шампионат

Култура
24.02.2020 | 14:59 ч.

18 отличия завоюваха  танцьорите от русенското училище по изкуствата на Националния танцов шампионат „Утринна звезда“, който се проведе в София през уикенда. Призовите места завоюваха ученици от втори, шести и седми клас, информира Силвия Костадинова. В категорията „Класически танц“ момичетата и момчетата получиха купи и медали за първо място за малка група (втори клас), за малка група от 13 до 17 години и за дуета на Алена Герджикова и Ива Петрова. В същата категория вторите места бяха за формация от 13 до 17 години, за соловото изпълнение на Ива Петрова от седми клас и за дуетното изпълнение на Ина Кинова и Юлияна Сярова. Грамоти и медали за трето място взеха Алена Герджикова и танците, изпълнени в малка група от 9 до 13 години. Поощрителни награди бяха присъдени на Ина Кинова, Юлияна Сярова и Димана Мунева.

В категорията „Характерни танци“ възпитаниците на училището по изкуствата завоюваха първо място за малка група от 9 до 13 години, второ място за малка група от 13 до 17 години и трето място за Евангелина Карачорова от седми клас.

В категорията „Танцово шоу“ балерините и балетистите си осигуриха първо място за малка група (втори клас) и първо място за формация от 13 до 17 години.

Специалната награда за хореография журито присъди на д-р Деница Анчева за танца „Буря“. Учениците от Националното училище по изкуствата взеха и Голямата специална награда на шампионата, която им дава право на участие ХХХI-ото издание на "Утринна звезда " Банско 2020.

 

 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати