РЗИ-Русе: Трите нови случая на заразени с коронавирус са колеги на вече заболял

COVID-19
24.04.2020 | 15:10 ч.

"Последните три доказани случая на заразени с коронавирус в Русе са на трима мъже на 34, 54 и 58 години."

Това заяви пред медиите директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова.

Тя поясни, че и тримата работят в една фирма в Русе и са контактни на доказания случай от 17 април мъж и прителката му, които са под карантина 28 дни.

Седем са на домашно лечение, двама са изписани, третият, който е в белодробната болница, е вече с два отрицателни резултата, днес или утре ще бъде изписан.

Всички са в много добро състояние, няма хора на апаратно дишане.

"В тази фирма работят 25 души, 18 са се изследвали с първи тестове в частни лаборатории, пет от тях са положителни на IgM r антитела, ние взехме проби от тях, от които на трима  PCR  тестовете са положителни. Те са под карантина, а техните близки, с които живеят заедно, ще са под 14-дневна карантина. Някои от тях не живеят в Русе, но ще бъдат под карантина, с изключение на доказаните, които ще бъдат под карантина 28 дни.

В тази фирма всички са работили на разтояние,в голямо хале, носили са предпазни средства, правена е дезинфекцияна на фирмата, не се зане точно как са се заразили. Фирмата се намира в Източна промишлена зона. Фирмата ще бъде затворена временно.

РЗИ е взела 49 проби, от които 7 са положителни. Днес сме взели още 9 проби на контактни, свързани с тези три случая и един, който по време на полет е бил контактен на доказан с КОВИД-19", обясни още д-р Николова.

 

 

Още по темата

Коментирай

златан
24.04.2020 | 16:14 ч.
Щом има 4-ма заразени в тази фирма, би трябвало да ги проверят с PCR-тестове всичките (все пак не са стотици нали)...