РЗИ-Русе с подробности за установения с коронавирус мъж, настанен в болница "Канев"

Общество
01.04.2020 | 09:37 ч.

"51-годишен мъж е настаненият с коронавирус в инфекциозното отделение на болница "Канев", той е работил с приятелката си в курорт в Австрия. На 16 март са минали през "Дунав мост", тогава Австрия не беше посочена като рискова държава, нямат анкета, не са били поставени под карантина, но хората са били много съвестни, стоели са си вкъщи, единствено са ходили да пазаруват и са имали контакт с агенция за недвижими имоти, тъй като те живеят на квартира."

Това обясни пред медиите за първия доказан случай на коронавирус в Русе директорът на РЗИ д-р Маргарита Николова.

"На 25 март мъжът е получил първи смиптоми, самолекувал се е вкъщи пет дни, на 30 март вече състоянието му се влошава, отива в белодробната болника, където му се прави рентгенова снимка, която показва, че той има дестностранна бронхопневмония. Веднага е прахвърлен в инфекциозно отделение.

В момента правим проучване на контактните от магазина, където са пазарували - двама-трима човека, магазинът ще бъде затворен. И в тази агенция за недвижими имоти - един или двама души, всички ще бъдат поставени под карантина и съответно ще им бъдат взети проби за ПСР тест. Лекарят, който му е правил снимката, не е бил екипиран, което малко ме изненада, но също ще бъде поставен под карантина 14 дни и също ще му бъде взета проба за анализ", поясни още д-р Николова.

"В момента имаме 1244 под карантина, на 217 до момента е изтекла карантината. Очакват се 6 или 7 проби от Русе да излязат днес", уточни още директорът на РЗИ-Русе.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати