Салата от патладжани, чушки и домати с козе сирене

Сити кулинар
08.06.2021 | 15:07 ч.

Продукти:

2 патладжана

4 домата

5 червени чушки

2 моркова

4 скилидки чесън

100 г българско козе сирене

1 връзка магданоз

20 мл балсамов оцет

60 мл зехтин

сол и черен пипер на вкус

 

Приготвяне:

Патладжаните се нарязват на шайби с дебелина около 1 см. Посоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. Измиват се, подсушават се и се запичат на грил тиган от двете страни с малко зехтин, до златисто. Оставят се да се охладят и се нарязват на кубчета.

Морковът се настъргва. Доматите се обелват и се нарязват на кубчета.

Чушките се изпичат и се обелват, после се нарязват на ивички. Магданозът се нарязва на ситно.

В купа се смесват доматите, чушките, патладжаните, магданозът, морковите, чесънът, стрит на паста, сол, черен пипер, зехтинът и балсамовият оцет.

Салатата се поднася поръсена с натрошеното сирене.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.