Самоуби се финансовият министър на германската провинция Хесен

Свят
29.03.2020 | 19:26 ч.

Финансовият министър на германската провинция Хесен Томас Шефер се самоуби, силно притеснен как да се справи с икономическата криза от коронавируса, заяви премиерът на провинцията Волкер Буфие.

54-годишният Шефер е открит мъртъв близо до железопътен коловоз вчера, съобщава БТА.

От прокуратурата във Висбаден заявиха, че смятат, че се касае за самоубийство. "Ние сме в шок, не можем да повярваме и най-вече сме безкрайно тъжни", каза Буфие в изявление, пише Новини.бг.

В Хесен се намира финансовата столица на Германия, Франкфурт, където са седалищата на големи банки като „Дойче банк“ и „Комерцбанк“. Европейската централна банка също се намира във Франкфурт.

Буфие припомни, че Шефер, който беше шеф на финансите на Хесен в продължение на 10 години, е работил "ден и нощ", за да помогне на компаниите и работниците да се справят с икономическото въздействие от пандемията. "Днес трябва да признаем, че той беше силно разтревожен", каза Буфие, близък съратник на канцлера Ангела Меркел.

„Именно в този труден момент имаме нужда от някой като него“, добави той.

Популярен и уважаван, Шефер отдавна бе обявен за възможен наследник на Буфие. Подобно на Буфуе, Шефер принадлежеше към дясноцентристката партия на Меркел.

Той оставя жена си и две си деца.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати