Самолет на AirAsia със 162-ма души се e разбил на път към Сингапур

Свят
28.12.2014 | 11:41 ч.

Самолет на AirAsia със 162 души на борда се e разбил на път към Сингапур, съобщиха вчера световните агенции, като се позоваха на индонезийската спасителна служба. Контактът с машината, модел Airbus A320-200 е бил изгубен докато тя е била над Явайско море, малко след излитането й от индонезийския град Сурабая – и час преди кацането (около 2:00 часа българско време). Не е подаван сигнал за бедствие, коментира БТВ. Причина за катастрофата вероятно е попадане в турболентна зона. Според спасителите, самолетът е паднал в района на остров Белитунг, където е имало силна буря.

Малайзийският премиер Наджиб Разак също изрази опасения, че самолетът е сполетян от „голяма трагедия”.

Шест кораба и два хеликоптера са били изпратени на мястото, на което самолетът е засечен за последен път.

С полет QZ8501 са пътували трима южнокорейци и по един гражданин на Франция, Малайзия и Сингапур. Всички останали на борда са индонезийци. Сред тях са и 17 деца.

Нискотарифната авиокомпания AirAsia до момента не е губила машина, но националният превозвач Malaysia Airlines преживя две трагедии през 2014 г. - полет MH370 изчезна безследно по път от Джакарта към Пекин с 239 души на борда, а полет MH17 беше свален над Украйна, при което загинаха всички 298 човека на борда.

Снимка: Wikimedia Commons

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати