Съдът остави в ареста мъж и жена дилъри на дрога

Крими
21.01.2020 | 16:19 ч.

Окръжен съд – Русе остави в ареста мъж и жена за наркоразпространение.

Двете задържания са по две отделни искания на Окръжна прокуратура – Русе за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на 25-годишния С. Ч. и 27-годишната Т. И., и двамата с повдигнати обвинения за разпространение на наркотици в периода 17-18.01.2020 г.

Мъжът е осъждан вече два пъти, първия път още като непълнолетен, а втория – на 10.01.2020 г. за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. Дамата е осъдена условно през м.май 2019 г. за държане на марихуана на обща стойност почти 1000 лв.

Окръжен съд – Русе, след като съобрази всички събрани до настоящия момент доказателства по всяко едно от делата, счете, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили вменените им деяния, както и, че е налице реална опасност лицата да се укрият и извършат други престъпления. Според съда единствената възможна мярка за неотклонение по отношение на всеки един от обвиняемите, която би била съответстваща и обслужваща спецификата и целите на мерките за неотклонение, е задържане под стража.

Определенията на Окръжен съд – Русе могат да бъдат обжалвани или протестирани в тридневен срок.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати