Съдът остави в ареста бившия екоминистър Нено Димов

Крими
18.02.2020 | 16:59 ч.
Специализираният наказателен съд отказа да измени мярката за неотклонение „Задържане под стража“ на бившия министър на екологията и водите Нено Димов.
 
Съдът прие аргументите на Специализираната прокуратура, че към момента не са настъпили нови обстоятелства, които да разколебават обоснованото предположение Димов да е извършил престъпленията, за които е обвинен.
 
Не е намалял и интензитетът на опасността да извърши ново престъпление, ако му бъде определена по-лека мярка за неотклонение.
Определението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Припомняме, че на 10 януари бившият министър на екологията и водите бе оставен в ареста за 72 часа  за това, че министърът е извършил умишлена безстопанственост, като е разрешил водата от язовир "Студена" да бъде ползвана за промишлени цели, въпреки че е бил уведомяван, че нивото на водата пада. На следващият ден Спецсъдът го остави в ареста.

На 31 януари Нено Димов се сдоби с още едно обвинение -   за умишлена безстопанственост, като действията по служба от бившия министър на околната среда и водите, са свързани с концесията на ски зона „Банско“, чийто концесионер е търговското дружество „ЮЛЕН“ АД.

 
 
 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати