1 шаран
150 мл зехтин
1 глава лук
2-3 домата
250 г ориз
200 г гъби
магданоз
черен пипер
Почистеният шаран, нарязан на парчета или цял, се посолява на вкус с черен пипер и сол. В зехтина се изпържва ситно нарязаният лук. Прибавят се нарязаните на дребно гъби, а малко след тях и кубчета обелени домати. След като и доматите се запържат, сместа се залива с около 2 чаши гореща вода и се поставя в подходяща тава. Прибавя се измитият ориз и ситно нарязаният магданоз. Рибата се овалва в брашно и се поставя върху ориза и соса. Пече се около 20-30 минути.
- Купих си нов антирадар! На триста метра от катаджията започва да предупреждава:
- Вади парите... Вади парите...
Коментирай