Шаран на фурна с ориз и гъби

Сити кулинар
05.06.2017 | 11:41 ч.

ПРОДУКТИ:

1 шаран

150 мл зехтин

1 глава лук

2-3 домата

250 г ориз

200 г гъби

магданоз

черен пипер

 

Приготвяне:

Почистеният шаран, нарязан на парчета или цял, се посолява на вкус с черен пипер и сол. В зехтина се изпържва ситно нарязаният лук. Прибавят се нарязаните на дребно гъби, а малко след тях и кубчета обелени домати. След като и доматите се запържат, сместа се залива с около 2 чаши гореща вода и се поставя в подходяща тава. Прибавя се измитият ориз и ситно нарязаният магданоз. Рибата се овалва в брашно и се поставя върху ориза и соса. Пече се около 20-30 минути.

Коментирай

Още от Сити кулинар

Постен лучник
04.12.2019 | 18:25 ч.
Миди в коприва
09.04.2019 | 18:32 ч.
Копривен (ху)мус
09.04.2019 | 14:17 ч.
Яйца на вода
09.05.2018 | 10:36 ч.
Всички от Сити кулинар  
 
Печатни издания

Най-четени

 

Виц на деня

- Купих си нов антирадар! На триста метра от катаджията започва да предупреждава:
- Вади парите... Вади парите...

АРХИВ | изберете две дати