Шедьовър от гъби, спанак и бутер тесто

Сити кулинар
15.01.2021 | 11:17 ч.

ПРОДУКТИ:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 0,5 голям лук, нарязан
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 150 г гъби, нарязани на филийки
  • 225 г бебешки спанак
  • 125 г рикота
  • 75 г кашкавал, настърган
  • 1 жълтък
  • 1 сос Табаско
  • 1 щипка сол и прясно смлян черен пипер
  • 1 щипка обикновено брашно, на прах
  • 500g  бутер тесто
  • 1 яйце, разбито с 1 с. Л. Мляко

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 220 ° C и поставете лист за печене във фурната, за да се нагорещи.
  2. Междувременно загрейте олиото в незалепващ тиган, добавете лука и запържете за 2 минути. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 15 минути или докато омекнат.
  3. Добавете чесъна, гъбите и спанака и гответе на силен огън в продължение на 3 минути или докато спанакът изсъхне и гъбите омекнат. Оставете настрана да се охлади.
  4. Поставете рикотата, кашкавала, яйчния жълтък и Tabasco в купа, подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте, докато се смесят. Разбъркайте в студената смес от спанак.
  5. Поставете листа бутер тесто  върху леко набрашнена работна повърхност и го разточете в правоъгълник 28 х 33 см.
  6. Натрупайте спаначената смес в средата, оставяйки 4 см  празнина около ръба.
  7. Намажете с яйчената смес, след това сгънете краищата върху пълнежа и повдигнете страните нагоре, така че да се срещнат отгоре. Нагънете краищата заедно, за да ги запечатате, след което намажете с яйце.
  8. Прехвърлете върху хартията за печене в тавата и печете 30 минути или до златисто. Оставете да почине на стайна температура за 5 минути, след това нарежете и сервирайте горещо.

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.