Загрейте фурната до 220 ° C и поставете лист за печене във фурната, за да се нагорещи.
Междувременно загрейте олиото в незалепващ тиган, добавете лука и запържете за 2 минути. Намалете котлона, покрийте с капак и варете 15 минути или докато омекнат.
Добавете чесъна, гъбите и спанака и гответе на силен огън в продължение на 3 минути или докато спанакът изсъхне и гъбите омекнат. Оставете настрана да се охлади.
Поставете рикотата, кашкавала, яйчния жълтък и Tabasco в купа, подправете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте, докато се смесят. Разбъркайте в студената смес от спанак.
Поставете листа бутер тесто върху леко набрашнена работна повърхност и го разточете в правоъгълник 28 х 33 см.
Натрупайте спаначената смес в средата, оставяйки 4 см празнина около ръба.
Намажете с яйчената смес, след това сгънете краищата върху пълнежа и повдигнете страните нагоре, така че да се срещнат отгоре. Нагънете краищата заедно, за да ги запечатате, след което намажете с яйце.
Прехвърлете върху хартията за печене в тавата и печете 30 минути или до златисто. Оставете да почине на стайна температура за 5 минути, след това нарежете и сервирайте горещо.
Коментирай