Шефът на АПИ пристига заради пътя Русе – Кубрат, протестът обаче остава

Общество
30.06.2020 | 15:22 ч.

Председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски пристига утре, 1 юли, в Русе заради предстоящата рехабилитация на пътя Русе – Кубрат. Инициативата за посещението му е на областния управител Галин Григоров, който организира срещата  в Зала 1 на Областната администрация. В дискусията ще участват и кметовете на населени места от региона. По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени в детайли конкретните етапи на предвидените ремонтни дейности, както и кога точно ще започнат те.

Заради лошото състояние на пътя жители на седем населени места обявиха, че в събота, 4 юли, излизат на протест., който няма да бъде отменен заради посещението на Терзиийски в Русе. Недоволните граждани се събират от 14 часа на кръстовището на „Джъмбо“. Основният организатор Александър Михайлов уточни, че главният път Русе-Разград няма да бъде затварян, въпреки че се очаква събирането на около 400 човека от всички населени места, през които минава пътят Русе-Кубрат. Хората казват, че  30 години този път не е ремонтиран и вече не могат да търпят ежедневната невъзможност да пътуват нормално и да трошат колите си по разбитата настилка.

На протеста са поканени и представители на политически партии и граждански организации. Сред тях са кметът Пенчо Милков, народният представител от патриотите Искрен Веселинов и Мая Манолова.

Припомняме, че на 11 юни отсечката по пътя Русе-Червена вода осъмна с надписи „С любов към АПИ” и „срам”. Посланията върху асфалта към Пътната агенция бяха оставени от гневни шофьори, решили да изразят отношението си към Пътната агенция по нестандартен начин. Тогава от Пътната агенция  съобщиха, че тръжните процедури за избор на изпълнители на строително-монтажните работи и на 47 км от второкласния път Русе – Кубрат са в заключителен етап и прогнозният срок за стартиране на ремонта е през септември.

Проектът предвижда рехабилитация на 47 км. от път II-23, като трасето между Русе и Кубрат ще бъде с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Отсечката ще бъде и с нови бордюри, мантинели, пътни знаци и хоризонтална маркировка.

 

 

 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати