Шофьор чакал на пътя да му донесат гориво, полицаи му написали два акта

Крими
17.02.2020 | 12:10 ч.

На 16 февруари около 03:30 часа на гл. път I-5 - Русе- Бяла, в района на км 42, екип от РУ – Бяла е забелязал товарен автомобил „Пежо“, който е спрял на аварийни светлини в дясната част по посока на движението към Русе.

Служителите са спрели, за да разберат каква е ситуацията и дали водачът има нужда от съдействие. От товарното возило слязъл шофьора на 36 г., който обяснил, че изчаква да му донесат гориво, защото е свършило. След това дошъл лек автомобил, чийто водач донесъл туба с гориво, съобщиха от ОДМВР-Русе.

После шофьорът на пежото го изсипал и казал, че ще отиде до бензиностанцията в с. Волово. След като потеглил полицаите забелязали, че управлява на зиг-заг и го последвали, спрели го на безопасно място и му извършили проверка. Направената проба за алкохол се оказала положителна - уредът отчел 1.23 промила на хиляда в издишания въздух. Освен това, когато са му поискали документите, той заявил, че няма в себе си. Извършена справка показала, че той няма издавано българско СУМПС, но той твърдял, че има шофьорска книжка от образец на Република Гърция, но не го е представил.

Мъжът е конвоиран до ЦСМП гр. Бяла, но там отказал да му бъде взета проба за наличие на алкохол. Съставени са му два акта, материалите по случая са предадени на разследващ полицай и срещу него е образувано бързо производство.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати