Шоколадово изкушение в домашни условия

Сити кулинар
26.01.2021 | 17:30 ч.

Рецептата е за двама човека.

Препоръчва се сервиране с плодове и със сметанов крем в добавка.

ПРОДУКТИ:

  • 50 г омекотено несолено масло, плюс допълнително за омазняване
  • 1 супена лъжица какао на прах, пресято
  • 50 г тъмен шоколад (70% твърдо какао), нарязан на малки парченца
  • 1 яйце, плюс 1 жълтък
  • 25 г пудра захар
  • 1 супена лъжица обикновено брашно

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 200˚C. Намажете 2 x 150 ml (5 floz) формички за дариол, добавете какаото на прах към едната и след това прехвърлете в другата, като я въртите, докато формата стане равномерно с покритие. Повторете с другата, като изхвърлите излишното какао.
  2. Разтопете заедно шоколада и маслото в купа, поставена върху тиган с едва кипяща вода (или в микровълнова фурна, за кратко), с щипка сол. Разбъркайте, за да се смеси и оставете настрана да се охлади за кратко.
  3. С помощта на миксер разбийте яйцето, жълтъка и захарта, докато утроите обема им. Пресейте брашното и внимателно добавете..
  4. Сипете от яйчената смес във формите, но дополовина, добавете от разтопения шоколад, след което на две порции внимателно разделите останалата част, внимателно, като почиствате краищата с кухненска хартия, ако е необходимо.
  5. Печете 10 минути, докато отгоре се образува коричка. Но трябва да имат леко клатушкане. Обърнете в чинии и сервирайте наведнъж, поръсени с какао на прах.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.