"Силният вятър" събори знака 50 км/ ч. към Сръбчето

Общество
24.02.2020 | 09:27 ч.

Спорният знак, ограничаващ скоростта на 50 км в час по пътя Русе-Мартен, вече е в канавката, видя репортер на БРЯГНЮЗ.

Дали табелата, която бе монтирана едва преди 3 дни, е паднала от силния вятър или е била умишлено съборена от гневни граждани, предстои да бъде установено.

 

Припомняме, че след тежката катастрофа на Сръбчето на 28 януари тази година, където бе отнет живота на двама млади хора и бяха ранени още трима, Община Русе взе категорични мерки за опасния участък. 

На 30 януари пред медиите директорът на Дирекция "Екология и транспорт"  Георги Игнатов обяви решение на Комисията по организация и безопасност на движението на Община Русе. А то е, че  позволената скорост по бул. "Тутракан" от малкото кръгово при Свободна зона до табелата за край на Русе в посока Силистра става 50 км, колкото е разрешената скорост в рамките на града.

Три дни по-късно  - на 3 февруари, кметът на Мартен - Димо Тонев, внесе жалба до русенския кмет Пенчо Милков заедно с подписка от жителите на град Мартен и село Сандрово. В жалбата се настоява да се промени организацията на движение на товарни автомобили - от бул. "Тутракан" на бул. "България" и да се върне старото положение, пише Тонев.

На 5 февруари се проведе ново заседание на представители на Община Русе, Областната дирекция на МВР и Областно пътно управление, където бе прието предложението на Общината за изграждане на буферен паркинг, на който да изчакват всички тирове, преминаващи Дунав мост.

 
Печатни издания

       

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Не знам за КОВИД-19, но ако вземат да ни правят психотестове,

доста хора ще изгърмят

 

АРХИВ | изберете две дати