2 скумрии
1 с.л. лимонов сок
4-5 глави лук
4-5 скилидки чесън
2 домата /или от консерва/
1 ч.л. брашно
1 с.л. нарязан магданоз
сол
черен пипер
10 маслини
4-5 резенчета лимон
2-3 с.л. зехтин или друга растителна мазнина
Почистете рибата. Ако желаете я нарежете на парчета или я отделете на филета. Посолете я и я оставете да престои половин час. Почистете лука и го нарежете на филийки. Нарежете чесъна на ситно. Настържете доматите. Загрейте 2 с.л. мазнина и запържете лука. Добавете чесъна и разбъркайте. Прибавете брашното като бъркате. Дръпнете от котлона и прибавете червения пипер, пак разбъркайте. Добавете доматите и магданоза. Подправете с черен пипер. Изсипете сместа в тавичка. Подредете отгоре рибата. Поръсете със зехтин, магданоз и сложете маслините и резенчета лимон. Ако е необходимо, залейте и с малко вода или бяло вино.
Коментирай