Скумрия плакия за Сирни заговезни

Сити кулинар
04.03.2022 | 17:01 ч.

Продукти:

2 скумрии

1 с.л. лимонов сок

4-5 глави лук

4-5 скилидки чесън

2 домата /или от консерва/

1 ч.л. брашно

1 с.л. нарязан магданоз

сол

черен пипер

10 маслини

4-5 резенчета лимон

2-3 с.л. зехтин или друга растителна мазнина

 

Приготвяне:

Почистете рибата. Ако желаете я нарежете на парчета или я отделете на филета. Посолете я и я оставете да престои половин час. Почистете лука и го нарежете на филийки. Нарежете чесъна на ситно. Настържете доматите. Загрейте 2 с.л. мазнина и запържете лука. Добавете чесъна и разбъркайте. Прибавете брашното като бъркате. Дръпнете от котлона и прибавете червения пипер, пак разбъркайте. Добавете доматите и магданоза. Подправете с черен пипер. Изсипете сместа в тавичка. Подредете отгоре рибата. Поръсете със зехтин, магданоз и сложете маслините и резенчета лимон. Ако е необходимо, залейте и с малко вода или бяло вино.

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.