Сладкиш с круши

Сити кулинар
02.12.2011 | 16:14 ч.

Продукти:

 

2 круши (може и ябълки) 2 яйца 1/2 ч.ч. захар 1 ч.ч. брашно 100 мл прясно мляко 3 с.л. олио щипка сол 1 ч.л. бакпулвер 1 ванилия За заливката: 80 г масло 3 с.л. захар

 

Приготвяне: С миксер разбиваме яйцата плюс щипката сол и добавяме постепенно захарта. Отделно смесваме брашното, ванилията и бакпулвера. Добавяме към яйчената смес като бъркаме бавно. Накрая се добавят млякото и олиото.

Половината от тестото се разстила в намазана с олио и покрита с хартия за печене тавичка. Нареждат се тъничко нарязаните плодове и отгоре се покриват с останалата част от тестото.

Пече се в слаба фурна за около 30 минути. Маслото се разтапя и се разбърква със захарта. Сладкишът се вади от фурната, набожда се с вилица на няколко места, намазва се с маслената смес и се връща отново във фурната за около 20 минути.

Поднася се поръсен с пудра захар.

 


 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.