Сладкиш с ябълки и мини кроасани

Сити кулинар
17.12.2019 | 11:32 ч.

Продукти:

2 големи пакета мини кроасани  

4 средно големи ябълки
125 г масло
6 с.л. кафява захар
1 ч.л. канела
1/4 ч.ч. смлени печени бадеми /орехи/

за заливката:

300 мл прясно мляко
200 мл течна сладкарска сметана
3 ванилии
4 яйца

 

Приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180 градуса. Намажете тавата обилно с една четвърт от маслото. Подредете плътно кроасаните на дъното. 

Измийте и обелете ябълките. Нарежете ги на филийки и ги подредете на гъсто върху кроасаните. Поръсете със захар, канела и смлените бадеми. Разтопете останалото масло на котлона и полейте десерта. 

Пъхнете тавата във фурната, докато ябълките поомекнат и добият златист цвят. През това време затоплете на котлона прясното мляко, сметаната и ванилиите. Разбийте яйцата. Постепенно налейте млечната смес към яйцата, без да спирате да бъркате. Залейте десерта и печете, докато стегне заливката.

Забележка: Кроасаните може да са с какъвто желаете пълнеж, а ябълките да замените с плодове според сезона - круши, сини сливи, кайсии, праскови.

 
Печатни издания

 
 

 

     

Най-четени

 

Виц на деня

Габровец купува обеци за подарък.

- За Св. Валентин ли са?

- Едната. Другата - за Осми март. 

 

 

АРХИВ | изберете две дати