Случаите на коронавирус в НБА се увеличават, асоциацията се кара на клубовете

Спорт
20.03.2020 | 12:34 ч.

В още три отбора в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада бяха установени случаи на  коронавирус. Това са "Бостън", "Лос Анджелис Лейкърс" и "Филаделфия".

За момента единствено баскетболистът на „Бостън“ Маркъс Смарт е потвърдил за положителния си тест, пише bgbasket.com.

„Нямам симптоми и се чувствам добре. По-младото поколение в нашата страна обаче трябва да пази дистанция. Това не е шега. Да не го правиш е егоистично. Заедно можем да победим това, но трябва да го направим, като бъдем разделени за кратко“, призова Смарт в социалните мрежи.

От "Филаделфия" обясниха, че положителни проби са дали трима членове на клуба, без да уточняват кои точно, докато за "Лейкърс" се знае, че засегнати са двама баскетболисти.

Междувременно от "Денвър" съобщиха, че след Кристиан Ууд, и човек от клуба е с коронавирус.

С положителни проби са и баскетболистите на "Юта" Руди Гобер и Донован Мичъл.

През последните дни излязоха информации за няколко отбора, които оставят баскетболистите си да ползват тренировъчните съоръжения, макар и при високи хигиенни норми и тайно от медии и чужди очи.

По тази причина НБА нареди на всички да престанат с практиката незабавно и да спрат да използват публични съоръжения, дори и да не се събират на големи групи. Възможността от предаване на коронавируса се струва напълно реална за НБА по този начин - посредством пипане на пособия, топки, дори дръжки.

Затова, считано от днес, играчите ще могат да тренират единствено и само, ако разполагат със зала у дома.

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати