Спецоперация в русенски квартали, вижте какво са установили униформените!

Крими
05.03.2020 | 13:08 ч.

Мащабна специализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност, опазване на обществения ред и осъществяване на превантивна дейност се проведе тази сутрин на територията на няколко квартала в Русе – „Дружба 2“, „Средна кула“, „Трите гълъба“ и „Хъшове“, под ръководството на Окръжна прокуратура – Русе.

В действията участваха служители от ОДМВР-Русе:  Първо РУ, Второ РУ,  секторите „Противодействие на криминалната престъпност“ и „Противодействие на икономическата престъпност“, както и Специализираното тактическо звено към областната дирекция. Към полицейските екипи се включиха и представители на Община – Русе, РИОСВ и Регионална дирекция по горите.

Извършваха се проверки на превозни средства и лица, като се следеше за управление на МПС от неправоспособни водачи, след употреба на алкохол, наркотични вещества и/или упойващи средства, на нерегистрирани МПС и други нарушения на ЗДвП; за нарушения на акцизните режими; по Закона за гражданската регистрация; за незаконна сеч и нерегламентирано съхранение и транспортиране на дървен материал; за лица - обявени за издирване, извършители на престъпни деяния; вещи и предмети, обект на престъпни посегателства; незаконни строителни дейности; и други нарушения на закони и наредби.

В хода на операцията, на изградените контролно-пропускателни пунктове, са проверени над 100 моторни превозни средства и над 200 лица. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата са съставени 22 акта и глоби по фиш.

Образувани са две преписки, заради открити количества ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Друга преписка е започната във връзка с установено и иззето количество цигари без платен акциз.

В рамките на полицейските действия са проверени близо 40 адреса. Задържани са 5 лица, съпричастни към извършени две кражби от вили в кв. Следна кула, както и към една домова кражба на златни накити в гр. Русе. Намерени са вещи, станали предмет на тези престъпни посегателства. В друго лице е открито наркотично вещество. Започната е работа и по два случая, свързани с незаконна сеч и нерегламентираното съхранение на дървен материал.

Съвместно с представители на отдел „Незаконно строителство“ към Община – Русе и РИОСВ е проверен един търговски обект – автокъща в кв.Трите гълъба. За установени нередности във връзка със строителството на обекта и извършваната от него търговска дейност, по компетентност, са издадени предписания и са предприети необходимите административни действия.

Извършени са още проверки и в около 30 обекта – хотели, мотели, хостели и други места за настаняване, за които са постъпвали данни, че пребивават проституиращи лица и такива употребяващи и разпространяващи наркотици. В един от тези обекти е открито непълнолетно момиче, регистрирано с документ за самоличност на друго лице. Две от проверените места за настаняване не са имали никакви валидни документи за извършваната от тях търговска/туристическа дейност. Във връзка с това са започнати съответните административно-наказателни процедури от общинските власти.

Работата на част от екипите продължава, с оглед документиране и изясняване на установените нарушения и престъпления.

Коментирай

венелин георгиев
05.03.2020 | 16:18 ч.
малко е закъсняла тази акция за незаконната сеч в буйна Яна изсякоха гората и са знаят кой са с каруци возеха трупи и продаваха дърва за огрев по 40 лв на каруца подавах сигнали но сечта продължи от трите гълъба и Селеметя другия екип следите на каруците още личат
 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати