Сърбия разрешава свободен режим на влизане в страната за 4 държави, България не е сред тях

Свят
19.05.2020 | 09:50 ч.

От 1 юни на граничните пунктове на Сърбия с четири държави в региона (Черна гора, Босна и Херцеговина, Албания и Северна Македония) ще влезе в сила свободен режим на влизане в страната, без задължение гражданите на тези страни да са отрицателни за коронавирус при преминаване на границата.

"За гражданите на тези страни няма нужда от тези тестове. Те ще влязат в Сърбия, както и преди появата на Covid-19", заяви сръбският премиер Ана Бърнабич, съобщи БНТ.

За чужденците от други страни задължението да имат валиден отрицателен PCR тест за коронавирус и одобрението на правителствена комисия за преминаване на границата остава в сила, каза Бърнабич и добави, че чуждестранните граждани, ако са особено важни за сръбската икономика, могат да влязат без отрицателен PCR тест.

"В този случай чуждите граждани ще получат специално разрешение за движение с ограничен достъп от хотела до работното място“, каза Бърнабич.

Що се отнася до сръбските граждани, тя каза, че те могат да влизат и да напускат Сърбия, когато пожелаят.

"Няма ограничения. Те не трябва да бъдат в самоизолация, т.е. могат да влизат и да се движат нормално, ако имат отрицателен PCR тест на влизане в страната“, каза Бърнабич.

Тя обяви, че Кризисният щаб ще разгледа днес въпроса за възможно разрешение за административни преминавания между Сърбия и Косово.

 
Печатни издания

  

      

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Вярно ли е, че си се развел с жена си, а после си се оженил за балдъзата?!

- Вярно е.

- Защо, бе човек?!

- Свикнах с тъщата...

АРХИВ | изберете две дати