Стрелба до Белия дом, Тръмп напусна пресконференция

Свят
11.08.2020 | 09:20 ч.

Американският президент Доналд Тръмп за кратко напусна пресконференцията, която даваше в Белия дом. Около 5 минути след началото й член на охраната му се приближи и прошепна нещо в ухото на държавния глава, след което Тръмп беше изведен.

Оказа се, че около Белия дом е имало стрелба - ранени са нападателят и служител на тайните служби. Инцидентът се разследва.

„Благодаря ви много и съжалявам за случилото се. Имаше стрелба край Белия дом, ситуацията изглежда е под контрол. Искам да благодаря на Тайните служби, че винаги си вършат работата бързо и много ефективно. Но наистина имаше стрелба и някой е откаран в болница. Не знам състоянието на този човек. Изглежда е бил прострелян”, заяви после пред медиите американският президент.

От "Сикрет сървис" потвърдиха, че на няколко пресечки от Белия дом е имало стрелба с участието на служител на службата. При инцидента обаче никое от охраняваните лица, не е било изложено на опасност. Заподозреният мъж и служителят на тайните служби са настанени в болница, съобщи Нова тв.

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати