Супа от праз

Сити кулинар
04.03.2022 | 13:59 ч.

Продукти:

2-3 стръка праз

1 морков

3 с.л. олио

3 картофа

1 ч.ч. ориз

1/2 лимон

 

Приготвяне:

Нарежете на кръгчета 2-3 стръка праз и 1 морков и ги запържете в 3 с.л. олио, посолете и налейте гореща вода. Когато водата заври, добавете 3 картофа, нарязани на кубчета. Когато картофите омекнат, прибавете 1 чашка ориз.

Подкисeлете готовата супа със сока на половин лимон. Може да се сервира с натрошено сирене или лъжица кисело мляко отгоре.

Супата може да се приготви като се налеят по равно количество гореща вода и зелева чорба. Тогава не се подкисeлява с лимон.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.