Супа от риба с домати и хрян

Сити кулинар
25.01.2022 | 16:24 ч.

Продукти:


400 г риба хек или мерлуза

100 г домати

2-3 картофа

2 моркова

1 глава кромид лук

 магданоз, хрян

1 супена лъжица препечено брашно

 40 г краве масло

2 супени лъжици олио, сол

 

Приготвяне:

Ако рибата е замразена, се оставя на стайна температура да се размрази, без да се залива с вода. Почиства се, обезкостява се и се нарязва на ивички. От главите, хрилете и перките се сварява бульон. Зеленчуците се почистват и се настъргват поотделно. В сгорещеното олио се задушават лукът и морковите. Заливат се с рибния бульон, прибавят се картофите, посоляват се и се варят на умерен огън. Слагат се доматите, предварително обелени и нарязани на ситно. Когато продуктите са полусварени, се прибавя нарязаната риба. Супата се сгъстява с препеченото брашно и накрая се наръсва с настърган хрян, след което се отстранява от огъня. Прибавя се кравето масло. Преди сервиране супата се поръсва с магданоз, нарязан на ситно /който желае може да добави и нарязан на ситно девисил/.

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.