Супа с моркови и червено цвекло

Сити кулинар
25.12.2019 | 18:19 ч.

Продукти:

3 моркова
чушки - 2 бр. (зелени)
1 глава лук
1 по-голямо червено цвекло
3 средно големи картофа
1 домат

стрък мащерка
масло - 50 г
вода - 1.5 л
сол
черен пипер

 

Приготвяне:

В тенджера разтопяваме маслото. След това прибавяме измитите, почистени и едро нарязаните моркови, чушки, лук и цвекло. Запържваме за 5 мин.

Добавяме картофите нарязани на едро, разбъркваме добре и отново запържваме за 2-3 мин.

После заливаме с горещата вода и оставяме да ври на силен огън за около 30 мин.

След това добавяме домата, намаляваме огъня и варим още 30 мин. или докато омекнат зеленчуците.

Малко преди да снемем от котлона овкусяваме с подправките.

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

   

 

 

     

 

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Млада съпруга гледа през прозореца

и изведнъж като попарена се

втурва към съпруга си:

- Стига си мил тези чинии!

Свали веднага престилката,

лягай на дивана и започвай

да четеш вестник!

- Ама какво ти става?

- Нищо! Идват вашите!

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.