Свиленски към ГЕРБ: Вие току-що гласувахте вот на недоверие на правителството

Политика
22.05.2020 | 11:00 ч.

Депутатите гледат на първо четене промени в Закона за ДДС. Георги Свиленски от БСП настоя на място да дойдат министърът на финансите Владислав Горанов, премиерът Бойко Борисов или Менда Стоянова, които да защитят предложението си пред народните представители. Той предложи заседанието да бъде отложено, докато някой от тях не дойде в парламента.

"Няма премиер, няма министър на финансите, няма председател на Бюджетна комисия, няма заместник-министър на финансите. Няма изказвания от управляващите. Кой в тази зала защитава предложенията на управляващите? Кой представя пред българските граждани предложенията за данъците, които те трябва да плащат? Няма го и парламентарният секретар. Вие разбирате ли в каква ситуация работи българският парламент?! Народни представители, които стоят, чакат някой да дойде да обясни какво се предлага, няма кой да представи становището на Министерство на финансите", каза още Свиленски. 
 
Той заподозря, че е възможно и липсата на финасовия министър и заместникът му да е защото може да са подали оставки.

След гласуване на предложението му, то бе отхвърлено.

"Вие току-що гласувахте вот на недоверие на правителството", заяви към управляващото мнозинство депутатът от БСП, като мотивира заключението си, че парламентът не може да упражни контрол върху изпълнителната власт. 

Свиленски разкри, че всъщност Борисов и Горанов били в момента в Перник и обикаляли с джипа. 

Още по темата

Коментирай

 
Печатни издания

  

   

 

     

 

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

2050 гидина.

Карантината си отива...

- Скъпи, най-после ще използваме резервацията за море от 2020 година.

Тя ни е наследство от баба и дядо!

АРХИВ | изберете две дати