Свински джолан с кисело зеле в гювеч

Сити кулинар
14.01.2020 | 18:02 ч.

Продукти:

1 свински джолан с кожа

1 кисела зелка

1/3 ч.ч. ориз

100 г бекон

1 морков

4 ч.л. червен пипер

1 ч.л. черен пипер

100 г свинска мас /или олио/

1 ч.ч. зелев сок

 

Приготвяне:

От зелката се отделят 4 по-големи листа, останалото се нарязва на ситно като за готвене. Слага се в гювеча и се омесва с ориза, 80 г от бекона, нарязан на тънки ивички, 3 ч.л. червен пипер. Джоланът се шпикова, като се правят дупки с остър нож и в тях се поставят ивички от останалия бекон и морков. Поръсва се от всички страни с черния пипер и останалия червен пипер. Увиваме шпикования джолан с листата от зелето. Поставяме го в гювеча върху накълцаното зеле. Слагаме отгоре маста и наливаме 1 ч.ч. зелева чорба и 1 ч.ч. вода. Затваряме гювеча с капака и печем отначало на 200 градуса С (докато започне да се пече), а след това на максимум 150 градуса за 4-5 часа.

Още по темата

Телешки джолан в гювеч

Сити кулинар 14.12.2016 | 19:57 ч.

Коментирай

 
Печатни издания

 

  

 

Най-четени

 

Виц на деня

Случаят Хари - Меган

за пореден път ни убеждава,

че дори да те е родила принцеса,

правиш туй, което ти казва жена ти

 
АРХИВ | изберете две дати