Свинско бонфиле със сирене

Сити кулинар
28.01.2019 | 14:36 ч.

Продукти:

 

450 г свинско бонфиле

2 с.л. лимонов сок

1 връзка пресен босилек

120 г сирене „Моцарела“

100 г сушени домати в зехтин

2-3 щипки сух риган

2-3 щипки мащерка

2-3 щипки розмарин

1 с.л. зехтин

50 мл бяло сухо вино

черен пипер

сол

 

 

Приготвяне:

 

Срежете бонфилето по дължина, но не докрай и го разтворете като книга. Начукайте го добре и го поръсете със сол и лимонов сок. Покрийте го с листа от босилек.

Върху него разпределете листчета „Моцарела“, а отгоре - сушени домати.

Поръсете с риган, мащерка и розмарин. Покрийте с останалите листчета сирене и босилек.

Завийте месото на руло и го завържете с дебел конец. Загрейте зехтина и запържете в него рулото. Прехвърлете го в тава, полейте с виното и печете в загрята на 200 градуса фурна.

 

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Къде си, цял ден те търся, не мога да те намеря?!!

- Ееее, шефе, добър работник трудно се намира!!!

 

АРХИВ | изберете две дати