Свършиха билетите за откриването на „Мартенски музикални дни“

Култура
24.02.2020 | 14:12 ч.

Билети за откриването на „Мартенски музикални дни“ вече няма, предупредиха от Държавна опера – Русе. Три седмици преди началото на международния форум са разпродадени местата за първото фестивално изпълнение на Русенска филхармония, която под диригентската палка на Маестро Йордан Камджалов  ще изсвири  Деветата симфония на Лудвиг Ван Бетовен.

  При огоромен интерес се продават и билетите за двете дати на операта "Мефистофел" от Ариго Бойто, чието второ изпълнение в България ще е именно в Русе. Местата за първия спектакъл на 23 март вече са на привършване, все още има билети за второто представление на 25 март.  

Трима световноизвестни русенци ще пеят в главните роли на монументалната музикална драма “Мефистофел”. На Светла Кръстева ще се насладим като Маргарита и в двата спектакъла. На 23 март в ролята на Мефистофел ще видим Ивайло Джуров, а на 25 март в главната роля на едноименната опера ще се превъплати басът Мартин Цонев.

Ще им партнират солистите на Държавна опера -Русе - Борис Луков, Петя Цонева, Иван Пенчев, Андреана Николова и Петър Костов.

 

 

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати