Тарталети с шунка

Сити кулинар
21.01.2021 | 16:00 ч.

Рецептата е за 12 броя. Може да се приготвят до 24 часа преди консумация и да се охладят. При сервиране се затоплят.

ПРОДУКТИ:

  • 3 с. л. обикновено брашно, за овалване
  • 250 г бутер тесто
  • 250 г маскарпоне
  • 2 средни яйца 
  • 2 супени лъжици нарязан на ситно лук
  • 100 г тънка шунка, настъргана
  • 100 g пармезан или кашкавал

ПРИГОТОВЛЕНИЕ:

  1. Загрейте фурната до 190 ° C.
  2. Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото на тънко, след това с помощта на 8 см резачка отпечатайте кръгчета и и ги подрете в тава, върху хартия за печене. 
  3. В купа разбийте маскарпонето, яйцата и лука, след това разбъркайте шунката и кашкавала/пармезан.
  4. Разпределете сместта върху оформените вече кръгчета и печете 20-25 минути, докато станат златистокафяви.

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.