Тиква с крем карамел

Сити кулинар
22.12.2011 | 13:16 ч.

Продукти:

половин тиква 1 л прясно мляко 7-8 супени лъжици захар 4-5 яйца 1 ванилия 1 чаша пудра захар

канела по желание

Приготвяне:

Тиквата обелвате, нарязвате на парченца колкото локумчета и слагате в намазана с масло тавичка. Млякото смесвате със захарта, яйцата и ванилията и с него заливате тиквата. Печете в умерена фурна. След като изстине, се наръсва с пудрата захар, предварително смесена с канела.

Тази рецепта може да се изпълни и като запечете предварително парченцата тиква с половината захар до полуготовност и след това залеете с млечната смес и допечете.

 

         

Коментирай

 
Печатни издания

  

 

  

 

 

 

     

 

 

Най-четени

Виц на деня

АРХИВ | изберете две дати

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.