Тиквички и пилешко на фурна

Сити кулинар
12.07.2021 | 13:22 ч.

Продукти:


500 г пилешко месо

1200 г обелени тиквички

500 г бланширани и обелени домати

2 глави лук

20 г зехтин

20 г сол

1 ч.л. червен пипер

5 г смлян бял пипер

1 с.л. ситно нарязан копър



За заливката:


2 яйца

400 г кисело мляко

1 с.л. брашно

сол

настърганата кора от половин лимон

 

Приготвяне:

Накълцаното месо запържваме до зачервяване в мазнината при често разбъркване.
Задушаваме нарязаните на кубчета тиквички с 50 г вода. Отделно задушаваме ситно нарязания лук с доматите, като изпаряваме достатъчно дълго, за да омекне лукът и да се изпари достатъчно сокът от доматите. Накрая добавяме червения пипер.
Всичко се сглобява в тавичка и се пече в предварително загрята до 180 градуса фурна до изпаряване на сока по ваша преценка. Докато се пече, правим поливката от посочените продукти.

След като преценим, че ястието се е изпарило достатъчно, изваждаме тавичката от фурната и поливаме с поливката. Пече се още, докато поливката се стегне и порозовее.

 

Коментирай

 

Управлението на „бисквитките“ (cookies) на интернет сайта на Вестник БРЯГ

Сайтът използва „бисквитки“, за да оптимизира навигацията Ви в интернет.