Трима полицаи от български произход ранени в безредиците в САЩ (ВИДЕО)

Свят
02.06.2020 | 22:29 ч.

По време на безредиците в САЩ са пострадали трима полицаи с български произход. Това съобщиха от Българо-американската полицейска асоциация.

„По неофициални данни имаме трима ранени наши колеги, които се възстановяват и нямат трайни последици от нараняванията. До колкото знам всеки от тях се връща на работа”, каза вицепрезидентът на асоциацията в Чикаго офицер Благовест Бонев пред NOVA.

„Дано нещата се успокоят и всичко свърши по-рано. Има много хора, които не ги интересуват каузата и ценностите, а просто за собствена угода искат да ограбят нещо или да оберат някого”, категоричен бе той.

 

И допълни: „Може би тази карантина доведе до всички тези сблъсъци и създалото се напрежение”.

"По моите лични наблюдения и също така по данни - неоспоримо има хора, които са абсолютно заинтересувани не толкова за самата кауза, а за лични облаги.  Чувал съм, че има автобуси и хора, които се организират от други щати и отиват в Чикаго или другите градове, където мародерстват. Аз работя в едно от предградията на Чикаго - 40-50 км северно от Чикаго. При нас нещата са много по-различни. Доколкото знам от мои колеги и медиите, в самия център на Чикаго нещата не са много добре. Полицията е в постоянни сблъсъци с протестантите. Нашите колеги и аз сме добре, положението не е толкова изнервено. Но все пак - отиваш на работа и не знаеш какво те очаква", каза още Бонев.

  

 
Печатни издания

  

   

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

- Може да е умна,

пък да не го показва?

- А може да е тъпа

и да не го крие!

АРХИВ | изберете две дати