Тръмп отпразнува оправдаването си и с ликвидиран лидер на "Ал Кайда"

Свят
07.02.2020 | 08:36 ч.

Съединените щати съобщиха за ликвидирането на лидера на "Ал Кайда" на Арабския полуостров Касим ар Рими. Той е бил убит при американска антитерористична операция в Йемен. Това съобщи Доналд Тръмп в изявление. Междувременно американският президент отпразнува оправдаването си в процеса за импийчмънт, предава БНТ.

Доналд Тръмп отбеляза края на процеса за импийчмънт в Сената със специално събитие в Белия дом. В емоционална реч той първо се извини на семейството си за преживяното: "Искам да се извиня на семейството си за това, че трябваше да преминат през тази измислена и гнила сделка на зли и болни хора. И Иванка е тук, и синовете ми - цялото ми семейство, включително Барън - Барън, който е младо момче. Стани, скъпа. Ела!"

Американският президент беше обвинен за злоупотреба с власт и възпрепятстване на Конгреса, но оправдан и по двете обвинения

"Това не е пресконференция, не е реч. Не е нищо. Просто празненство. Имаме нещо, което проработи. Минахме през ада, нечестно. Не съм направил нищо нередно", каза още американският президент.

Доналд Тръмп не пропусна да атакува и политическите си опоненти и определи процедурата срещу него като пагубна и корумпирана и придружена с изтичане на информация.

Доволният Тръмп демонстративно показа и първата страница на вестник „Вашингтон пост" с водещо заглавие, че е оправдан.

 
Печатни издания

  

   

 
 

 

     

Най-четени

 

 

 

Виц на деня

Един изял ябълката 

и всички сме изгонени от Рая.

Друг изял прилеп

и сега всички си седим вкъщи.

Айде по- внимателно какво ядете, а?!

АРХИВ | изберете две дати